OVER DE EXPERT

Waldemar H. de Boer is een Nederlands kunsthistoricus, gespecialiseerd in Italiaanse, Nederlandse en Vlaamse renaissance- en barokkunst. Met een achtergrond als onderzoeker bij het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut en als leraar renaissancekunst bij het Institute at Palazzo Rucellai, is er geen andere manier om hem te presenteren dan als een waar kunstgeschiedenisexpert.

Tijdens zijn eerste bezoek aan Florence in 1996 verloor Waldemar zijn hart aan deze betoverende stad, vol met geweldige kunstwerken. Een paar jaar later maakte hij de grote beslissing om samen met zijn vrouw naar de hoofdstad van de renaissance te verhuizen.

Tegenwoordig deelt hij zijn passie voor Florence met anderen door kunsthistorische cursussen en expertises aan te bieden.

PUBLICATIES

Waldemar H. de Boer heeft artikelen en teksten geschreven voor de Italiaanse kunstencyclopedie La pittura in Europa. Il Dizionario dei Pittori (Milaan 2002) en de belangrijke kunsthistorische tijdschriften Paragone / Arte en Arte Veneta. Zijn proefschrift Marco Boschini, I gioieli pittoreschi. Virtuoso ornamento della città di Vicenza (1676). Edizione critica illustrata con annotazioni is in 2008 gepubliceerd (bezoek de online bookshop). Waldemar's nieuwe boek, the Memorial of Many Paintings and Statues in the Illustrious City of Florence by Francesco Albertini (1510), is nu ook verkrijgbaar (bezoek de online bookshop).